Otomotiv gazetecisi yanıtladı: Tesla, Türkiye'de fabrika kuracak mı?

Okuma Süresi: 1 Dakika
Otomotiv gazetecisi yanıtladı: Tesla, Türkiye'de fabrika kuracak mı?
Doviz.com
20.11.2023 10:27

Milyarder iş insanı Elon Musk’ın sahibi olduğu elektrikli otomobil devi Tesla’nın Türkiye’de fabrika kuracağına dair söylentiler, Erdoğan-Musk görüşmesinin ardından yayılmaya başlamıştı. Otomotiv gazetecisi Emre Özpeynirci ise konuya dair duyumlarını paylaştı.

Elektrikli otomobil sektörünün lider şirketi Tesla ve sahibi Elon Musk’a ilişkin haberler sadece Türkiye’de değil dünya medyasının da ana gündemi olmaya devam ediyor.

Bu kapsamda, SpaceX ve sosyal medya platformu X’in de sahibi olan Musk’ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la eylül ayında New York’ta yaptığı görüşme sonrası “Tesla Türkiye’de fabrika kuracak” söylentileri yayılmıştı.

İLGİLİ HABER Erdoğan ile Musk görüştü: Bakan Kacır görüşmenin detaylarını paylaştı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Tesla ile SpaceX'in kurucusu Elon Musk'ın "Türkiye'nin Tesla yatırımı için en önemli adaylar arasında olacağını ifade ettiğini" bildirdi.

Tesla, Türkiye'de fabrika kuracak mı?

Otomotiv yazarı Emre Özpeynirci Gazete Pencere'deki köşesinde sektör duyumlarına dayanarak yazdığı haberinde, Tesla’nın Türkiye’de fabrika kurmak gibi bir planının olmadığını aktardı.

Özpeynirci, 26 yıldır Türkiye’ye yeni bir markanın yatırım yapmadığını ve olanların da (Honda gibi) gittiği hatırlatmasında da bulundu.

Nisan 2023'te Model Y aracıyla Türkiye'ye giren Tesla ise bugüne kadar 10 binin üzerinde otomobil teslimi gerçekleştirdi.

İLGİLİ HABER Elektrikli otomobillerde ÖTV matrahı değişti: Araç fiyatları nasıl etkilenecek? Motor gücü 160 kilovatın altında ve yüzde 10 özel tüketim vergisine tabi sadece elektrikli otomobiller için esas alınan matrah eşiği 1 milyon 250 bin liradan 1 milyon 450 bin liraya yükseltildi. Peki, bu değişiklik ne ifade ediyor? İşte detaylar..
İLGİLİ HABER Otomotivde ekim rekoru: En çok satan marka ve modeller Otomobil ve hafif ticari araç satışı, ekimde 101 bin 367 adet ile rekor tazeledi. Peki, ekim ayında en çok satan marka ve modeller neler oldu? İşte detaylar..
REKLAMI KAPAT X