Özgür Demirtaş, Merkez Bankası’nın faiz kararını değerlendirdi

Okuma Süresi: 1 Dakika
Özgür Demirtaş, Merkez Bankası’nın faiz kararını değerlendirdi
Doviz.com
26.01.2024 14:46

Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş, Merkez Bankası'nın dünkü faiz kararını değerlendirdi. Buna göre Demirtaş, konuyla ilgili paylaşımında, son faiz artışının 250 değil de 500 baz puan yapılmasının daha doğru olabileceğini düşündüğünü söyledi.

Sabancı Üniversitesi Finans Kürsüsü Başkanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz kararına ilişkin bir mesaj paylaştı.

X (Twitter) hesabından bir değerlendirme yapan Prof. Demirtaş, "Merkez Bankası şu ana kadar yapması gerekeni yaptı. (Daha önce de yazdım, çok kez tebrik ettim, bir tek son artışı 500 baz puan yapsak daha iyiydi)" ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Özgür Demirtaş, sonraki sürece ilişkin yapılması gerekenleri ise şöyle aktardı:

"Ancak şimdi mali politikanın üzerine gidilmesi lazım. Likidite fazlasının çekilmesi lazım. Kamu tasarruf tedbirlerinin arttırılması lazım."

İLGİLİ HABER Faiz artışlarında sona mı gelindi?: Merkez Bankası'nın karar metninde verilen mesajlar, dolar/TL’de son durum Uzmanlar, Merkez Bankası’nın faiz hamlelerine karşı Türk Lirası’nda değer kaybı sürerken TCMB’nin PPK metninde paylaştıklarını yorumladı.
REKLAMI KAPAT X