Şimşek ve Erkan’dan 'Körfez turu' öncesi Yellen ile görüşme

Okuma Süresi: 1 Dakika
Şimşek ve Erkan’dan 'Körfez turu' öncesi Yellen ile görüşme
Doviz.com
17.07.2023 15:49

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan, G20 Zirvesi'ne katılmak üzere gittikleri Hindistan'da ABD Hazine Bakanı Janet Yellen ile görüştü.

Hindistan'da düzenlenen G20 toplantılarında Türkiye'yi temsil eden Şimşek, buradaki temasları kapsamında ABD Hazine Bakanı Yellen ile heyetler arası görüşme gerçekleştirdi.

Görüşme 45 dakika sürerken, toplantıda Şimşek'e Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan da eşlik etti.

Şimşek ile Erkan'ın bu görüşme sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a eşlik etmek için Suudi Arabistan'a gideceği aktarıldı.

İLGİLİ HABER Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "Körfez ülkelerine varlık satılmasına" yönelik açıklama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan'a gerçekleştireceği ziyaret öncesi Atatürk Havalimanı'nda, "Bu ülkelerin Türkiye'den belirli asset'leri (varlıkları) alma durumları olacak. Ancak 'BOTAŞ'ı satıyorlar' gibi bir şey yok, neyin satılacağını neyin satılmayacağını çok iyi biliriz." dedi.

TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın ise Suudi Arabistan’daki ilk temasların ardından perşembe günü TCMB’nin açıklayacağı faiz kararı öncesi yurda geri dönüş yapması bekleniyor.

İLGİLİ HABER Selvi, ‘ekonomi çevreleriyle yaptığı görüşmeler’ sonucunda faiz öngörüsünü paylaştı Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, ekonomi çevreleriyle yaptığı görüşmelere atıfta bulunarak, Merkez Bankası’nın temmuz ayında faizi yüzde 16,5-17 civarında tutacağını öne sürdü.
REKLAMI KAPAT X