Standard Chartered, TCMB’ye yönelik faiz beklentisini yukarı çekti

Okuma Süresi: 1 Dakika
Standard Chartered, TCMB’ye yönelik faiz beklentisini yukarı çekti
Doviz.com
14.09.2023 16:36

Standard Chartered, TCMB’nin 21 Eylül tarihindeki PPK toplantısında 500 baz puanlık faiz artışı gerçekleştirmesini beklediğini belirterek, yıl sonuna ilişkin tahminini yüzde 35'e yükseltti.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) politika faizine yönelik tahminlerini revize eden yabancı kurumlara bir yenisi daha eklendi.

İLGİLİ HABER Euro 29’u geçti, dolar 27 lira sınırında: Yabancıların yıl sonuna ilişkin kur tahminleri Döviz kurları TCMB’nin sürpriz faiz kararı sonrası yaşadığı kayıpları, önümüzdeki haftaki PPK toplantısı öncesinde büyük ölçüde geri aldı. Peki yabancı kurumların yıl sonuna ilişkin dolar kuru tahminleri nasıl oldu? İşte detaylar..

Buna göre Standard Chartered Ekonomisti Farooq Pasha imzasıyla yayımlanan son raporda, “Politika değişimine açık siyasi destek düşünüldüğünde TCMB’den agresif ilerleme bekliyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Standard Chartered konuyla ilgili raporunda daha önce yüzde 24 olan yıl sonu TCMB politika faizi tahmininin de yüzde 35 seviyesine yükseltildiği bildirildi.

Bankanın değerlendirmesinde ise “Türkiye’nin siyasi liderliğinin ekonomi politikalarına ve bu politikaların devamına olan açık desteği kısa vadeli para politikası patikasına ilişkin beklentilerimizin değişmesine yol açtı” ifadeleri kullanıldı.

İLGİLİ HABER Avrupa Merkez Bankası'ndan sürpriz faiz kararı Avrupa Merkez Bankası (ECB) sürpriz bir karar alarak eylül ayında faizleri 25 baz puan artırdı.
REKLAMI KAPAT X