Stellantis’ten elektrikli araç üreticisine 55 milyon dolarlık ek yatırım

Okuma Süresi: 2 Dakika
Stellantis’ten elektrikli araç üreticisine 55 milyon dolarlık ek yatırım
Doviz.com
18.07.2024 15:34

Stellantis, şehir içinde dikey şekilde kalkış ve iniş yapabilen elektrikli araç (eVTOL) geliştiricisi Archer Aviation'a 55 milyon dolarlık ek yatırım gerçekleştirdi.

Stellantis, alternatif mobilite çözümleri konusunda da çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Stellantis ile şehir içinde dikey şekilde kalkış ve iniş yapabilen elektrikli uçak (eVTOL) geliştiricisi Archer Aviation Inc., geçen ayki test uçuşu başarısının ardından bir açıklama yaptı.

Bu kapsamda başarılı test uçuşunun ardından Stellantis'in Archer'a 55 milyon dolarlık ek yatırım yaptığı açıklandı.

Bu son yatırım, Stellantis’in bu yılın mart ayında daha önce duyurulan Archer hisselerinin 8,3 milyonluk halka açık kısmının satın alımının ardından geldi.

2023 yılında Stellantis, şirketlerin stratejik finansman anlaşması kapsamında halka açık piyasa hisse senedi alımları ve yatırımlarının bir kombinasyonuyla Archer'a 110 milyon dolar yatırım yapmıştı.

Hayalin gerçeğe dönüştüğünü görmenin heyecan verici olduğunu söyleyen Stellantis CEO'su Carlos Tavares ise şunları aktardı:

“Stellantis ve Archer'ın mühendislik ile üretim ekiplerinin yenilikçi yaklaşımlarını, uzmanlıklarını ve yoğun emeklerini tebrik ediyorum. Archer'a yapılan bu ek yatırımla, günümüzdeki mobilite özgürlüğü yolların ötesine uzanan bir geleceğe doğru ilerlemeye devam ediyor.”

Stellantis, farklı iş birliği girişimleriyle 2020 yılından bu yana Archer’ın stratejik ortağı ve 2021 yılından bu yana yatırımcısı konumunda. Archer ayrıca bu süre boyunca eVTOL uçağını tasarlamak, geliştirmek ve ticarileştirmek için Stellantis'in köklü üretim, tedarik zinciri ve tasarım uzmanlığından yararlandı.

İLGİLİ HABER Hyundai, elektrikli hava taksisini 2028’de göklere çıkaracak Hyundai, tüketici elektroniği fuarı CES 2024'te eVTOL SA-2 uçak konseptini tanıttı. Buna göre 2028’de faaliyete başlaması beklenen eVTOL S-A2 aracının ilk etapta 25 ila 40 mil arası menzille, daha çok küçük çaplı şehir içi taşımacılık ihtiyaçlarını karşılamak için kullanılmasının hedeflendiği bildirildi.
REKLAMI KAPAT X