TCMB Başkanı Erkan ve Bakan Şimşek Marakeş’e gidiyor

Okuma Süresi: 1 Dakika
TCMB Başkanı Erkan ve Bakan Şimşek Marakeş’e gidiyor
Doviz.com
11.10.2023 15:21

Ekonomi yönetimi bugün Fas'a gidiyor. Buna göre Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek 3 gün Marakeş'te olacak.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın ziyaretleri devam ediyor. Bu kapsamda Şimşek ve Erkan, Uluslararası Para Fonu ve Dünya Bankası'nın yıllık toplantılarına katılacak.

Yıllık toplantılar 50 yılın ardından ilk kez bir Afrika ülkesinde yapılıyor. 190 ülkeden maliye bakanları, merkez bankası başkanları, özel sektör temsilcileri ve fon yöneticileri bu toplantılarda bir araya geliyor.

İLGİLİ HABER IMF ve Dünya Bankası finansın patronlarını bir araya getiriyor: Neler görüşülecek? Küresel finansın liderleri, IMF ve Dünya Bankası'nın önderliğinde Marakeş'te bir araya gelerek kritik konuları masaya yatıracak. İşte toplantının ana gündem maddeleri...

Daha önce yapılan açıklamalara göre Şimşek ve Erkan, yatırımcılarla da görüşmeler gerçekleştirecek. Buna göre görüşme takviminde Blackrock, JPMorgan ve Deutsche Bank yöneticileri de yer alıyor.

Bakan Şimşek son olarak Londra’da yatırımcılar ile buluşmuş, Bank of America (BofA) analistleri ise Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile yabancı fon yöneticilerinin bir araya geldiği Londra toplantısına ilişkin bir not yayımlamıştı.

Notta toplantıya katılan farklı profildeki yatırımcıların görüşleri aktarılmıştı. Buna göre piyasa katılımcılarının Türkiye için risklerin devam ettiğini ancak Bakan Şimşek'in ikna edici mesajlar verdiğini düşündükleri bildirilmişti.

İLGİLİ HABER Yabancı yatırımcılar Bakan Şimşek ile yapılan toplantıyı değerlendirdi: Hangi yabancı, ne dedi? Bank of America (BofA), Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile yabancı fon yöneticilerinin bir araya geldiği toplantıya ilişkin izlenimleri aktardığı bir not yayımladı.
REKLAMI KAPAT X