“Bankacılık krizi bazı kripto borsaları için fırsat olabilir”

Okuma Süresi: 1 Dakika
“Bankacılık krizi bazı kripto borsaları için fırsat olabilir”
Doviz.com
24.03.2023 17:11

JPMorgan analistleri, bankacılık sektöründe yaşanan krizin, bazı kripto borsaları için bir fırsat olabileceğini belirtti.

Küresel piyasalar son dönemde ABD’de başlayan ve daha sonra Avrupa’ya yayılan kriz korkusuyla işlem görürken; ABD’li yatırım bankası JPMorgan, konuyla ilgili bir araştırma notu paylaştı.

Nikolaos Panigirtzoglou liderliğindeki analistler, paylaştıkları notta, kripto piyasası katılımcıları ve yatırımcılarının, parayı hareket ettirmek için stablecoin’lere daha fazla bağımlı hale geldiğini ifade etti.

Banka ayrıca paylaştığı notta, stablecoin ticaret hacimlerinin, kripto dostu banka Silvergate’in operasyonlarını durduracağını söylemesinin ardından yükselişe geçtiğini hatırlattı.

Üç bankanın çöküşünün de kripto firmalarını farklı şekillerde etkilediğini belirten JPMorgan, “Bankacılık krizi, yatırımcılara verilecek hizmetlerle bazı kripto borsalarının pazar payı kazanmasına yönelik bir fırsat sunabilir.” ifadelerini kullandı.

JPMorgan uzun vadede kripto ekosisteminin kaybolan bankacılık ağlarını değiştirmesinin hayati önem taşıdığını da belirterek, fiat paraların piyasa katılımcıları arasında verimli ve güvenli bir şekilde aktarılabileceğini ve stablecoin ekosisteminin istikrarının sağlanacağını aktardı.

REKLAMI KAPAT X