Binance küresel çapta zor günler yaşıyor

Okuma Süresi: 2 Dakika
Binance küresel çapta zor günler yaşıyor
Doviz.com
19.06.2023 15:09

ABD’deki düzenleyici baskının ortasında Hollanda ve Fransa’nın ardından Binance’e bir kötü haberde İngiltere’den geldi.

İngiltere, Binance’in yan kuruluşu olan Binance Markets Limited’in (BML) İngiltere Mali Otoriresi’ndeki kaydını resmi olarak iptal etti.

FCA‘nın internet sitesinde yayınlanan duyuruda kaydın silinmesinin ardından Binance’in İngiltere’de herhangi bir hizmet verme yetkisinin kalmadığı belirtildi.

Binance’e ilişkin İngiltere’deki izinlerin iptali ise 30 Mayıs’ta tamamlanmış, 7 Haziran’da da FCA tarafından yetkilerinin kaldırıldığı açıklanmıştı.

Bugün yapılan duyuruyla ise Binance’in İngiltere’deki kaydının tamamen silindiği ifade edildi.

Hollanda ve Fransa'da son durum

Fransa’daki soruşturma hakkında geçtiğimiz günlerde bir açıklama yayımlayan Binance, yetkililerin geçen hafta ofislerini ziyaret ettiğini ve soruşturmada iş birliği yaptıklarını söylemişti.

BBC’nin haberine göre şirketin para aklamaya karşı gereğince tedbir alıp almadığı araştırılırken, şirket bu hafta Hollanda Merkez Bankası’ndan lisans alamadığı için Hollanda’daki operasyonlarına da son vermek zorunda kalmıştı.

İLGİLİ HABER Binance Hollanda pazarından çekiliyor İşlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, Hollanda'da faaliyetlerine son veriyor.

Kripto paralar son yıllarda şirketler tarafından da tercih edilmeye başlanan bir ticaret ve yatırım aracına dönüşürken, kripto sektöründe yüksek oynaklık görülmesi ise risklerin de yeniden gündeme gelmesine yol açtı.

Dünya çapında çok sayıda ülke de daha fazla şeffaflık talebiyle kripto para borsalarına baskı yapıyor.

Amerika’da da hukuksal süreçlerle karşı karşıya

Binance Avrupa’nın yanı sıra Amerika’da da yasal süreçlerle karşı karşıya.

Buna göre, ABD’de iki farklı düzenleyici kurum, Binance’in ülkede yasa dışı bir formda faaliyet yürüttüğünü ve yatırımcıları müdafaaya yönelik kanunları ihlal ettiğini söyleyerek dava açmıştı. Buna göre borsanın ABD iştirakinin ülkedeki tüm varlıklarının dondurulması talep edilmişti.

İLGİLİ HABER SEC, Binance ile şirketin kurucusu CZ'ye dava açtı SEC, kripto para borsası Binance'in kuruluşları ile şirketin kurucusu Changpeng Zhao'ya 13 suçlamayla dava açtı.

Yargıç ise varlıklarını dondurma kararını beklemeye aldığını ve tarafların müzakere yapmasını istemişti. 

İLGİLİ HABER SEC’in Binance’e yönelik varlıkları dondurma talebi beklemeye alındı ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun, Binance.US hakkında talep ettiği varlık dondurma kararı yargıç tarafından beklemeye alındı.

“Şirket çalışmıyordu”

Bu gelişmelerin ortasında Binance’in İngiltere ve Avrupa’daki Büyümeden Sorumlu Bölge Müdürü Ilir Laro, Binance Markets Limited’in kaydının iptal edilmesinin operasyonel bir etkisi olmadığını zira BML’nin İngiltere’de hiçbir zaman faaliyete geçmediğini ifade etti.

Laro konuyla ilgili açıklamasında, “BML’yi 2020’de satın aldık ancak bu girişim başarılı olmadı ve o zamandan beri atıl bir durumda kaldı. BML İngiltere’de herhangi bir iş yapmadı. FCA’nın hamlesi de bu kullanılmayan izinlerin iptaline ilişkin. BML’nin artık herhangi bir FCA lisansı bulunmamaktadır.” ifadelerini kullandı.

Ayrıca Binance’in İngiltere’de yeniden faaliyete geçmek için 8 Ekim 2023’te yürürlüğe girecek yeni yasal düzenlemeleri beklediği bildirildi.

REKLAMI KAPAT X