SEC’in Binance’e yönelik varlıkları dondurma talebi beklemeye alındı

Okuma Süresi: 2 Dakika
SEC’in Binance’e yönelik varlıkları dondurma talebi beklemeye alındı
Doviz.com
14.06.2023 17:11

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun, Binance.US hakkında talep ettiği varlık dondurma kararı yargıç tarafından beklemeye alındı.

ABD Bölge Mahkemesi yargıcı Amy Berman Jackson, SEC’nin Binance hakkında talep ettiği varlık dondurma kararını geniş çaplı etkileri göz önünde bulundurarak sonuçlandırmayı reddetti.

Yargıç Jackson ayrıca varlık dondurma kararının Binance.US dışında tüm kripto para piyasasını etkileyebileceği belirterek, bu yönde bir talebe kesinlikle gerek olmadığını söyledi.

Öte yandan duruşma sırasında SEC’nin işletme giderleri ile ilgili olarak uzlaşma teklifi ise dikkat çekti. Buna göre SEC, işletme giderlerinin ödenebilmesi ve sınırlı bir dondurma kararı için iş birlikçi bir tavır takınacağını ima etti.

SEC ayrıca mevcut giderlerin daha iyi anlaşılabilmesi için bu konuda borsadan rapor talep etti.

Resmi kurumların izni ve yetkisi haricinde şirket çıkarına herhangi bir devir veya harcama yapılamayacağı ise Binance tarafından taahhüt edildi.

Yargıç Jackson da Binance’in işletme giderlerinin bir listesini sunmasını söylerken, iki tarafın da uzlaşma konusuna yakın olduğunu öne sürerek, tarafları bir uzlaşma yargıcına yönlendirdi.

Uzlaşmanın sağlanması durumunda dondurma talebi hakkında bir karara varılmasının zorunlu olmayabileceğini belirten Yargıç, tarafların 15 Haziran tarihinde kadar konu hakkında müzakere etmelerini, sonuçları da mahkemeyle paylaşmalarını istedi.

Daha önce ne olmuştu?

SEC, 6 Haziran 2023 tarihinde Binance'in kurucusu ve CEO'su  Changpeng “CZ” Zhao hakkında fonlara erişim kısıtlaması kararı çıkarmıştı. 

SEC ayrıca şirketi müşteri fonlarını yanlış biçimde kullanmak, yatırımcı ve regülatörleri yanıltmak da dahil olmak üzere 12 farklı suçlamada bulunmuştu.

İLGİLİ HABER SEC, Binance ile şirketin kurucusu CZ'ye dava açtı SEC, kripto para borsası Binance'in kuruluşları ile şirketin kurucusu Changpeng Zhao'ya 13 suçlamayla dava açtı.

CZ'nin 12 milyar dolarlık Binance'e ait fonu Merit Peak adındaki bir şirkete aktardığını da öne süren SEC, adı geçen şirketin kontrolünün tamamen CZ'de olduğunu iddia etmişti. 

SEC'in başlattığı sürecin ardından Binance'in kripto parası BNB ise yüzde 25'ten fazla değer kaybetmişti.

İLGİLİ HABER Kripto paralarda sert düşüş: Bitcoin 25 bin dolara kadar geriledi ABD'de Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) dünyanın en büyük iki borsası Binance ve Coinbase’e açtığı dava sonrasında kripto para piyasalarındaki değer kayıpları derinleşti.

SEC'in açtığı davanın ardından piyasa genelinde hakim olmaya başlayan endişe ise sektördeki derinliği yüzde 78 azaltmıştı.

İLGİLİ HABER SEC'in Binance'e açtığı dava sonrası piyasadaki derinlik %78 azaldı Binance US, SEC'in açtığı davanın ardından piyasadaki endişenin derinliği yüzde 78 azalttığını duyurdu.

Mahkemenin uzlaşı kararı sonrası BNB ise yüzde 2'nin üzerinde yükseliş yaşıyor.

İLGİLİ HABER Binance.US, 40 altcoini delist edeceğini duyurdu Kripto para borsası Binance'in ABD kolu Binance.US, 40 farklı altcoin işlem çiftini platformundan kaldıracağını bildirdi.
REKLAMI KAPAT X