Binance.US işlemlerinde 3 bin puanlık Bitcoin iskontosu

Okuma Süresi: 2 Dakika
Binance.US işlemlerinde 3 bin puanlık Bitcoin iskontosu
Doviz.com
10.07.2023 12:08

Bitcoin fiyatı, Binance’in ABD iştiraki olan Binance.US’te 27.000 doların altına kadar geriledi.

Bitcoin, şu an küresel piyasalarda 30.000 dolar sınırındayken; Binance.US’te yaklaşık 3.000 dolarlık iskontolu işlem görmeye başladı.

Binance.US platformunda iskontolu işlem gören tek kripto para birimi ayrıca Bitcoin olmadı.

Buna göre listeye bakıldığında Ethereum’un da 1.690 doların altında işlem görerek yaklaşık 200 dolarlık indirimli bir fiyata sahip olduğu görüldü. Ayrıca USDT gibi bazı stablecoin'ler de Binance US'te 0,915 dolardan sabit değerinin altında işlem gördü.

Peki, Binance US'te Bitcoin neden iskontolu işlem görüyor?

Bilindiği üzere Binance US, küresel şirketin ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından uğradığı birtakım yaptırımlar sebebi ile 9 Haziran tarihinde platforma USD yatırma işlemlerini askıya almıştı. Bu da indirimli kripto paraların yalnızca askıya alma işlemi gerçekleşmeden önce hesapta bulunan herhangi bir USD ile satın alınabileceği anlamına geliyor.

İLGİLİ HABER Binance, SEC davasında mahkemeye yeni bir dilekçe verdi: Kabul edilirse ne olacak? Binance.US, mahkemeye verdiği dilekçede kullanıcıların fonlarını kullandıklarına yönelik hiçbir delil olmadığını söyledi.

Buna ek olarak Binance'in SEC'in kıskacına girmesi ile birlikte bazı kullanıcılarda yakında Binance US'in USD çekme işlemlerini de durduracağı korkusu oluşturmaya başladı. Bunun da kullanıcıların, USD pozisyonlarından çıkmak için kripto varlıklarını piyasa değerinin altında alıp satmasına yol açtığı belirtiliyor.

Binance US'ten müşterilere gönderilen bir e-postaya göre, USD para çekme işlemleri için son gün 20 Temmuz olacak.

Öte yandan mayıs ayının sonlarında, Binance'in Avustralya ayağında Avustralya doları ile ilgili benzer bir durum yaşanmış ve şirketin üçüncü taraf ödeme sağlayıcısı fiat giriş ve çıkış kanallarını kapatmıştı.

İLGİLİ HABER Binance’e bir soruşturma daha açıldı: Ofisinde arama yapıldı Avustralya Menkul Kıymetler ve Yatırımlar Komisyonu (ASIC), kripto borsasının artık feshedilmiş olan yerel türev işiyle ilgili bir soruşturmanın parçası olarak Binance’in ülkedeki ofislerinde arama yaptı.

Binance'teki BTC fiyatı ise Avustralya doları karşısında işlem gördüğünde küresel spot fiyatlara kıyasla yüzde 20'lik bir geri çekilme yaşamıştı.

REKLAMI KAPAT X