Bitcoin ETF onayının ardından gözler Ethereum ETF'lerinde

Okuma Süresi: 1 Dakika
Bitcoin ETF onayının ardından gözler Ethereum ETF'lerinde
Doviz.com
11.01.2024 17:01

Spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) başvurularının onaylanmasının ardından gözler spot Ethereum ETF'lerine çevrildi.

Spot Bitcoin ETF’lerinin onaylandığının bildirilmesinin ardından Bitcoin özellikle kurumsal yatırımcılar karşısında meşrutiyet kazandı.

İLGİLİ HABER SEC, spot Bitcoin ETF'lere yönelik kararını açıkladı ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), spot Bitcoin Borsa Yatırım Fonu (ETF) başvurularını onayladı.

Bitcoin ETF’i için başvuruda bulunan birçok şirketin aynı zamanda Ethereum ETF’lerine yönelik talebinin olması ise dikkatleri Ethereum’a çevirdi.

Konu hakkında açıklamada bulunan ve spot Bitcoin ETF sürecine dair doğru tahminleriyle öne çıkan Bloomberg analisti Eric Balchunas, spot Ethereum ETF’lerinin önümüzdeki mayıs ayına kadar %70 ihtimalle onaylanabileceğini dile getirdi.

Halihazırda BlackRock, Fidelity, Hashdex, ARK, 21Shares, VanEck, Invesco ve Grayscale gibi finans devlerinin spot Ethereum ETF başvurusu bulunuyor. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) kısa süre sonra Ethereum ETF’leri için çalışmalarını başlatması planlanıyor.

Birçok kripto para şirketine avukatlık yapan Joe Carlasare ise Ethereum ETF’lerinin bu yıl onaylanabileceğini fakat onayın beklenenden uzun sürebileceğini dile getirdi.

İLGİLİ HABER Kripto rallisinin ortasında İngiliz bankadan Bitcoin için yeni tahmin İngiltere merkezli Standard Chartered, ETF kararı beklenirken Bitcoin’in 47 bin doları test etmesinin ardından 2025 yılına yönelik yeni bir tahminde bulundu.
REKLAMI KAPAT X