Bitcoin neden yükseliyor?

Okuma Süresi: 2 Dakika
Bitcoin neden yükseliyor?
Doviz.com
14.03.2023 16:33

ABD Başkanı Joe Biden’ın potansiyel bir bankacılık krizine ilişkin gerekli önlemleri alacaklarını bildirmesinin ardından Bitcoin'deki yükseliş hız kazandı.

Dünyanın önde gelen kripto para birimi Bitcoin, kripto dostu Silvergate Bank'ın operasyonlarını sonlandırması ve Silicon Valley Bank'a ilişkin artan korkuların yatırımcıları ürkütmesinin ardından cuma günü kısa bir süreliğine 20.000 doların altına inerek 2023 yılının başından bu yana en düşük seviyesini görmüştü.

ABD hükümetinin müşterilerin fonlarını koruyacağını söylemesinin ardından ise Bitcoin ralli yapmaya başladı.

Bitcoin fiyatındaki yükselişte ayrıca bankacılık devi HSBC’nin SVB'nin İngiltere operasyonlarını satın almayı kabul etmesi de etkili oldu.

Bu gelişmelerin ardından yükselişini hızlandıran Bitcoin’e ayrıca Ethereum (ETH), Cardano (ADA) ve Solana (SOL) da eşlik etti.

Silvergate'in kapatılması kripto endüstrisi için bir endişe kaynağı olmaya devam etse de, bu son yükseliş hareketiyle birlikte sektörün piyasa değeri yeniden 1 trilyon doların üzerine çıktı.

2022 yılının son dönemlerinde özellikle FTX borsasının çöküşüyle derin bir yara alan sektör 65 bin dolar seviyelerinden indikten sonra uzun bir süre yükseliş kaydedememişti.

CoinMarketCap'ten Leo Jakobson ise paylaştığı bir blog yazısında, Silvergate'in çöküşünün kripto para sektöründe neredeyse FTX'inki kadar büyük bir boşluk bıraktığını yazdı.

Jakobson, konuyla ilgili, "Silvergate olmadan, aralarında Crypto.com'un da bulunduğu bir dizi kripto borsası, müşterilerin dolarlarını ticaret hesaplarına taşımalarına ve bunları banka hesaplarına aktarmalarına nasıl izin vereceklerini bulmakta zorlanıyor." ifadelerini kullandı.

Bu sebeple piyasa genelindeki analistler de, son yükseliş hareketine rağmen yatırımcılara ihtiyatlı olmalarına yönelik tavisyede bulunuyor.

REKLAMI KAPAT X