Bitcoin yeniden 30 bin sınırında

Okuma Süresi: 2 Dakika
Bitcoin yeniden 30 bin sınırında
Doviz.com
20.10.2023 17:43

Pazartesi günü sahte haberlerin ardından 30 bin doları test eden lider kripto para birimi Bitcoin, 4 gün sonra yeniden 30 bin dolara yaklaştı.

Bitcoin ve diğer kripto paralar, bir hafta önce başlayan rallisine ivme kazandırdı.

Buna göre Bitcoin, haftanın başında Cointelegraph kaynaklı haberde SEC’nin Bitcoin ETF’lerini onayladığına dair yanıltıcı bilginin ardından 30 bin dolara yaklaşmıştı.

Ancak SEC’nin yalanlaması ve Cointelegraph’ın haberinde düzeltme yaparak topluluktan özür dilemesinin ardından Bitcoin tekrar gerileme kaydetmişti.

BlackRock CEO'su Larry Fink ise Bitcoin'in son yükselişin sebebinin sahte haberler olmadığını belirterek, kriptoya eğilimin arttığını söylemişti.

Buna göre İsrail-Filistin savaşı ve küresel terörizm faaliyetleri gibi tedirginliklerle yatırımcıların “kaliteye” kaçtığını belirten Fink, “Nasıl düşündüğünüze bağlı olarak, ister hazine tahvillerinde ister altın veya kriptoda olsun daha fazla insanın kaliteye kaçtığını düşünüyorum ve ben kriptonun kaliteye kaçışta önemli bir rol oynayacağına inanıyorum.” ifadelerini kullanmıştı.

İLGİLİ HABER BlackRock CEO'suna göre Bitcoin'deki yükselişin sebebi sahte haberler değil BlackRock CEO'su Larry Fink, Bitcoin'in son yükselişin sebebinin "sahte haberler" olmadığını belirterek, kriptoya eğilimin arttığını söyledi.

Bu gelişmelerin ardından lider kripto para birimi Bitcoin ise saat 17.30 itibarıyla yüzde 3,35 artışla 29 bin 472 dolar seviyesinden işlem gördü.

Bitcoin bu son yükselişiyle birlikte son 7 günlük işlemlerde ise yüzde 9,40 kazanç sağladı.

Bitcoin’deki bu son artış ise Bitcoin ETF'lerine yönelik beklentilerin arttığı bir dönemde, finans kurumlarının bir dizi yeni başvuru ve değişiklik yapmasının ardından geldi.

Buna göre son olarak dün BlackRock ETF başvurusunu değiştirdiğini bildirdi. Bu haftanın başlarında Fidelity de ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonuna güncellenmiş Bitcoin ETF teklifini sunmuştu.

JP Morgan, Bitcoin ETF'lerinin yeni yıla girmeden onaylanmasını bekliyor

JP Morgan analistleri ise çarşamba günü yayımlanan bir raporda, spot Bitcoin ETF'lerinin Noel'den önce onaylanmasının beklendiğini bildirdi.

Bloomberg Intelligence analistleri ise Bitcoin ETF'lerinin ocak ayında onaylanma şansının %90 olduğunu öngördü.

Analistler ayrıca Bitcoin ETF'lerinin onaylanmasının lider kripto para biriminin piyasa değerini 1 trilyon dolara taşıyabileceğini belirtti. Doviz.com verilerine göre ise Bitcoin'in piyasa değeri şu anda 577 milyar dolar seviyesinde bulunuyor.

İLGİLİ HABER SEC, Ripple yöneticilerine yönelik suçlamaları geri çekti ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Ripple yöneticilerine yönelttiği suçlamaları düşürdüğünü duyurdu.
REKLAMI KAPAT X