Coinbase: Gelirimiz %50'den fazla düşebilir

Okuma Süresi: 2 Dakika
Coinbase: Gelirimiz %50'den fazla düşebilir
Doviz.com
08.12.2022 14:57

Coinbase CEO’su Brian Armstrong, FTX'in çöküşünün yatırımcıların güvenini sarsması nedeniyle yatırımcıların kripto para sektörüne çekimser kalmaya başladığını belirterek, "Şirket gelirimiz bu yıl %50 ya da daha fazla düşebilir." dedi.

FTX'in hızlı çöküşü, kripto endüstrisi için zor olan bir yılı daha da zorlaştırdı. Bu gelişmelerden sonra ise yatırımcıların sektöre olan ilgisi azaldı.

Coinbase'in hisseleri ise 2022'de %80'den fazla düşüş gösterdi. Şirketin üçüncü çeyrek geliri de, Bitcoin fiyatının zirve yaptığı döneme kıyasla dörtte bir seviyesinde kaldı.

Armstrong, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "2021'de yaklaşık 7 milyar dolar gelir ve yaklaşık 4 milyar dolar FAVÖK elde ettik, ancak bu yıl fiyatların geri çekilmesiyle birlikte kabaca bunun yarısı veya daha azını elde edebileceğimizi söyleyebilirim." dedi.

Coinbase daha önce, faiz ve amortisman gibi belirli maliyetleri hariç tutan FAVÖK'e dayalı olarak 2022'de 500 milyon dolardan fazla kayıp yaşamayacağını belirtmişti. Ancak şirket, toplam gelir için ayrıntılı bir tahmin sunmamıştı. Armstrong'un son tahmini ise, analistler tarafından beklenen yaklaşık 3,2 milyar dolar ile uyumlu oldu.

FTX'in çöküşüyle zaten sarsılmış olan güven artarak, sektörün üzerinde dolaşan karabulutları da artırdı. Bir başka kripto firması, BlockFi şirketi de FTX'in çöküşüne bağlı sorunları gerekçe göstererek geçen ay iflas etti.

Armstrong, Sam Bankman-Fried'ın FTX'inin çöküşünün, Bankman-Fried'ın iflastan bu yana verdiği röportajlarda aktardığı gibi, kötü yönetim veya muhasebe hatalarından ziyade "büyük bir dolandırıcılık" sonucu gerçekleşmiş gibi göründüğünü söyledi.

Armstrong ayrıca, "Görünüşe göre müşteri fonlarını borsalarından almış ve hedge fonlarına taşımışlar. Bence bu, yasalara aykırıydı. Bu sebeple, müşterilerden çalındığı anlaşılan bu paranın bir kısmının geri alınıp alınmayacağı konusunda ciddi sorular sorulması gerektiğini düşünüyorum." dedi.

FTX'in yarattığı kötümser havaya rağmen Armstrong, sektörü savunmaya devam etmeyi planladığını da vurgulayarak, kripto sektörüne yönelik mevzuatın önümüzdeki yıl içinde yürürlüğe girmesini beklediğini sözlerine ekledi.

REKLAMI KAPAT X