Coinbase kripto piyasasında kreditör olmaya hazırlanıyor

Okuma Süresi: 2 Dakika
Coinbase kripto piyasasında kreditör olmaya hazırlanıyor
Doviz.com
06.09.2023 10:21

İşlem hacmine göre ABD’nin en büyük kripto para borsası olan Coinbase, kripto sektöründe oluşan bir boşluğu doldurmak için harekete geçti. Buna göre kripto para borsası, ABD’de kurumsal yatırımcılar için kripto tabanlı kredi hizmeti vermeye karar verdi.

2022 yılında kripto endüstrisinde yaşanan krizler sonrasında iflaslarını açıklayan kripto kredi şirketleri Celsius, BlockFi ve Genesis Global’dan sonra bu alanda bir boşluk oluşmuştu.

Bu boşluğu doldurmak isteyen Coinbase ise ABD’de kurumsal yatırımcılar için kripto tabanlı kredi hizmeti vermeye karar verdi.

Bloomberg’in haberine göre, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) başvuruda bulunan şirket, Prime segmentindeki müşterilerine kripto tabanlı kredi hizmeti sunmak için ilk aşamada 57 milyon dolarlık yatırım yaptı.

Coinbase tarafından yapılan açıklamada da belirli standartlara tabi şartlara göre kurumsal yatırımcıların platforma kripto varlık teminatı göstererek kredi kullanabileceği belirtildi.

Diğer yandan Coinbase, daha önce de benzer bir girişimde bulunmuştu. Bireysel yatırımcılara yönelik sunulan Coinbase Borrow hizmeti aracılığıyla kullanıcılar ellerindeki Bitcoin’leri teminat göstererek kredi kullanabiliyordu. Yeni kredi programı ise kurumsal nitelikteki yatırımcıları kapsayacak ve işlemler, Coinbase Credit aracılığıyla takip edilecek.

Halka açık bir şirket olarak faaliyetlerine devam eden Coinbase, haziran ayında SEC’in şirkete dava açmasıyla sarsılmıştı.

İLGİLİ HABER SEC, Binance’in ardından Coinbase'e dava açtı SEC, Binance’in ardından kripto para borsası Coinbase'e Manhattan Federal Mahkemesi'nde dava açtı.

SEC’nin Coinbase’in getiri hizmeti staking programıyla bağlantılı varlıkların kayıt dışı menkul kıymet olduğunu iddia etmesi ve şirkete dava açması sonrasında ise bazı ABD Eyaletleri Coinbase’in staking hizmetine son vermesini talep etmişti.

İLGİLİ HABER SEC’ten Coinbase’e işlem durdurma talebi ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC), Coinbase'e karşı yasal işlem başlatmadan önce Bitcoin dışındaki tüm kripto varlık alım-satımlarını durdurmasını talep ettiği iddia edildi.
REKLAMI KAPAT X