DCG: Kripto kışından daha güçlü çıkacağız

Okuma Süresi: 2 Dakika
DCG: Kripto kışından daha güçlü çıkacağız
Doviz.com
23.11.2022 16:08

Kripto borsası FTX'in çöküşünün ardından Digital Currency Group'un (DCG) geleceğine ilişkin tedirginliklerin arttığı bir dönemde şirket CEO'su Barry Silbert, firmanın kripto kışından daha güçlü çıkmayı hedeflediğini söyledi.

FTX'in çöküşü ve bunun sonucunda Genesis ve BlockFi gibi şirketleri etkileyen gelişmeler, DCG’de dahil olmak üzere sektörün diğer paydaşlarına ilişkin endişeleri artırdı.

Digital Currency Group CEO'su Barry Silbert ise, Genesis'e 575 milyon dolar borçlu olunmasına rağmen yakın bir tehdit olmadığını söyledi.

Silbert yatırımcılara paylaştığı bir notunda, “575 milyon dolar değerindeki borcun vadesi Mayıs 2023'te dolacak. DCG kredileri, diğer kripto firmalarının yaptığı gibi emsallerine uygun olarak yapılandırılmış ve geçerli piyasa faiz oranlarıyla fiyatlandırılmış şekilde aldı.” dedi.

Ancak, ArchPublic'in kurucu ortağı Andrew Parish, bir paylaşımında Barry Silbert'in, potansiyel yatırımcılardan gizlenen daha önce açıklanmayan bir senet yoluyla Genesis'e 1,1 milyar dolar borcu olduğunu iddia etmişti.

16 Kasım'da Genesis ise, FTX'in iflas başvurusunun etkisini gerekçe göstererek müşteri para çekme işlemlerini askıya almıştı. Ancak şirket para çekme işlemlerini durdurmadan önce 1 milyar dolarlık bir kurtarma paketi talep etmişti.

Silbert ise konuyla ilgili, "Genesis yönetim kurulu, mali ve hukuki danışmanlar tutmaya karar verdi. Firma FTX'in iflasından kaynaklanan dalgalanmanın ortasında olası tüm seçenekleri araştırıyor." dedi.

Silbert ayrıca, DCG'nin 2022 yılında 800 milyon dolar gelir elde etme yolunda ilerlediğini, bunun geçen yıla göre yaklaşık %20'lik bir düşüşü yansıttığını söyledi.

Silbert hissedarlarına ise, "Bir finansman turu yapmaya karar verirsek size haber vereceğiz. Açık konuşmama izin verin, DCG sektörün önde gelen kurucularından biri olmaya devam edecek ve daha iyi bir finansal sistemin gelişimini hızlandırmaya yönelik uzun vadeli misyonumuza bağlı kalacağız. Önceki kripto kışlarını atlattık ve bu daha şiddetli hissedilse de, kolektif olarak bundan da daha güçlü çıkacağız." dedi.

REKLAMI KAPAT X