Depreme dijital destek: Kripto alanındaki yardım kampanyaları artıyor

Okuma Süresi: 2 Dakika
Depreme dijital destek: Kripto alanındaki yardım kampanyaları artıyor
Doviz.com
08.02.2023 15:55

Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen iki depremin ardından tüm Türkiye seferber olmuşken, kripto alanında da yardım kampanyaları artış gösterdi.

İlk olarak küresel kripto borsaları, pazartesi günü Türkiye'yi vuran iki yıkıcı depremden etkilenenlere yardım etmenin yollarını aramaya başladı.

Kripto borsası Bitget yardım için 1 milyon Türk Lirası, Huobi Global ise 2 milyon Türk Lirası destek sözü verdi.

Daha sonra ünlü sanatçı Haluk Levent, yerel yardım kuruluşu Ahbap Platformu aracılığıyla kripto topluluğundan bağış kabul etmek üzere MASAK'tan onay aldı ve bir kripto cüzdanı kurdu. Bu cüzdanda şu ana kadar ise yaklaşık 638 bin dolar toplandı.

Bu hamle ise Haluk Levent'in Twitter'daki 6,7 milyon takipçisine bağış kabul etmek için bir kripto hesabı açıp açmaması gerektiğini sormasının ardından geldi ve takipçilerin %82'sinden fazlası buna olumlu yanıt verdi.

Ahbap'ı "Türkiye'nin en güvenilir yardım kuruluşu" olarak tanımlayan Web3 analiz platformu Lytera'nın kurucu ortağı Baki Er de dahil olmak üzere pek çok girişimci ve influencer bu fikri destekledi. 

Murat Pak, NFT kampanyası başlattı

Dijital yardım hareketine son olarak ise dijital sanatçı ve kripto yatırımcısı Murat Pak katıldı. Buna göre Murat Pak, Türkiye'ye yardım etmek için bir NFT kampanyası oluşturmaya çalıştığını söyledi.

Sanatçı Murat Pak, konuyla ilgili yaptığı açıklamasında, “Şahsen AHBAP’a 100 ETH bağışladım. Şu anda bu uzun yardım süreci için NFT tabanlı bir destek kampanyası bir araya getiriyoruz” ifadelerini kullandı.

Sanatçı Refik Anadol ise deprem bölgesindeki insanlara destek olmak için bir ETH cüzdan adresi paylaşarak, “Umarım Web3 topluluğunda güçlü bir destek toplayabiliriz.” ifadelerini kullandı. 

REKLAMI KAPAT X