Kripto para piyasalarında Biden etkisi

Okuma Süresi: 2 Dakika
Kripto para piyasalarında Biden etkisi
Doviz.com
04.07.2024 11:50

Bitcoin'in fiyatında Mt. Gox borsasının 2014'te çalınan varlıkları sahiplerine dağıtmasıyla başlayan düşüş eğilimi, ABD'deki siyasi belirsizliğin etkisiyle hız kazandı.

Bitcoin, perşembe günü TSİ 11.45'te yüzde 5'in üzerinde düşüş yaşayarak 58 bin doların altına kadar geriledi.

Mart ayında 73 bin 644 dolar ile rekor kıran Bitcoin, bu rekorun ardından ise ikinci çeyrekte hisse senetleri, tahviller ve altın gibi geleneksel varlıkların gerisinde kalmıştı.

IG Australia Pty Piyasa Analisti Tony Sycamore ise geçtiğimiz günlerde yaptığı paylaşımda, "57 bin 500 dolar seviyesindeki 200 günlük hareketli ortalama, şu anda fiyat için olası bir destek bölgesi olarak takip ediliyor." değerlendirmesinde bulunmuştu.

İLGİLİ HABER Kripto para piyasasında nisandan bu yana en kötü hafta yaşandı Piyasa değeri en yüksek 100 kripto varlığı içeren gösterge endeks, geçen haftayı yüzde 5 düşüşle tamamladı. Böylelikle nisan ayından bu yana kripto piyasaları en kötü haftalık performansını kaydetti.

Coinmarketcap verilerine göre kripto para piyasalarının toplam büyüklüğü ise bu dönemde yüzde 4,3 düşerek 2,16 trilyon dolara indi.

Düşüş üzerinde etkili olan iki gelişme

Uzmanlar ise kripto piyasasındaki düşüşte özellikle ABD'deki siyasi belirsizlik ve Mt. Gox borsasında yaşanan sıkıntıların etkili olduğunu bildirdi.

Buna göre artık faaliyet göstermeyen Mt. Gox borsasının yaklaşık 10 milyar dolar değerindeki kripto varlıkların bu ay kademeli bir şekilde sahiplerine dağıtılmasını beklediklerini belirten uzmanlar, bu varlıkların bir kısmının da satılabileceğini bildirdi.

İLGİLİ HABER Kripto piyasasını tedirgin eden transferler İflas eden kripto borsası MT. Gox'a ait cüzdanlardan yapılan transferler, kripto para piyasasında tedirginliğin artmasına yol açtı.

Biden yarışa devam edecek mi?

Öte yandan, ABD’deki başkanlık seçimlerine yönelik belirsizliklerin de kripto varlıklarda satış baskısı yarattığı bildirildi.

Buna göre son olarak New York Times, "Biden’ın yakınlarına, seçmenleri ikna edemezse adaylığının tehlikeye girebileceğini" söylediğini aktarmıştı.

Ancak, haberin kamuoyunda yankı bulması sonrası Beyaz Saray ve Biden’ın kampanya ekibinden yalanlama geldi ve Biden’ın Başkan Yardımcısı Kamala Harris ile yaptığı telefon görüşmesinde “Sonuna kadar bu yarıştayım ve kazanacağız çünkü Demokratlar birleştiğinde her zaman kazanır” dediği aktarıldı.

Biden’ın yarışta Demokrat partili yetkilileri, bağışçıları ve seçmenleri ikna etmesi için ise zaman daralıyor. Üst düzey bir parti yetkilisinin aktardığına göre düzinelerce Demokrat milletvekili, Biden’ın yarıştan çekilmesini talep eden bir mektubu imzalamayı düşünüyor.

Bu gelişmelerden sonra küresel piyasalardaki yatırımcılar ise 81 yaşındaki Başkan Joe Biden'ın yerini, kripto endüstrisini destekleyen Cumhuriyetçi Donald Trump için daha güçlü bir Demokrat adaya bırakıp bırakmayacağını endişeyle takip ediyor.

İLGİLİ HABER Binance TR, kripto para sektörüne yönelik yeni yasayı değerlendirdi Binance TR CEO'su Mücahit Dönmez, kripto varlıklara ilişkin düzenlemeleri içeren yeni yasayı değerlendirerek, yasanın yürürlüğe girmesinin Türkiye pazarındaki tüm oyuncular için çok önemli olduğunu belirtti.
REKLAMI KAPAT X