Michael Saylor: Bitcoin, Türkiye için bir umuttur

Okuma Süresi: 1 Dakika
Michael Saylor: Bitcoin, Türkiye için bir umuttur
Doviz.com
29.03.2024 13:37

MicroStrategy Yönetim Kurulu Başkanı Michael Saylor, Bitcoin'in Türkiye için bir umut olduğunu yazdı.

Bilançosunda 214 binden fazla Bitcoin bulunduran ABD’li şirket MicroStrategy’nin YKB Michael Saylor, kişisel X hesabından yaptığı paylaşımda, Bitcoin’in Türk Lirası karşısında sürekli yükselen fiyatına dikkat çekerek “Bitcoin, Türkiye için bir umuttur.” yazdı.

Kaynak: Michael Saylor - X

Saylor, daha önce de Türkiye’deki enflasyon gerçeğine dikkat çekmişti. MicroStrategy’nin kurucusu, ocak ayında katıldığı Bloomberg HT yayınında, Bitcoin’in “Türkiye gibi ülkelerde siyasi istikrarsızlık, para biriminin değer kaybı ve karşı taraf riskiyle mücadele ederken servetini korumak isteyenler için cazip bir varlık” olduğunu söylemişti.

Saylor ayrıca para biriminin büyük değer kaybına uğradığı ekonomilerde vatandaşlar, şirketler ve aileler için en iyi çözümün Bitcoin’de yattığını savunmasıyla tanınıyor.

Teknoloji girişimcisi, 2020 yılından bu yana ise aktif bir biçimde Bitcoin propagandası yürütüyor.

MicroStrategy de 2020’den bu yana Bitcoin satın alıyor. Yapılan onlarca alım neticesinde MicroStrategy’nin Bitcoin varlıkları 214 bini aştı. Şirket, bu alımları sonrasında kağıt üzerinde Bitcoin’den 6 milyar dolardan fazla kar etti.

İLGİLİ HABER MicroStrategy 12 bin Bitcoin daha satın aldı MicroStrategy, 821,7 milyon dolarlık Bitcoin satın alarak toplam varlığını 205.000 token'a çıkardı.
İLGİLİ HABER Analistler yorumladı: Bitcoin'de yükseliş devam eder mi? Fairlead Strategies Kurucusu Katie Stockton, Bitcoin’in bir önceki rekoru olan 73 bin 644 dolar seviyesini geçmesi durumunda bu bandı yeni bir destek olarak kullanabileceğini ve yatırımcısına bir boğa piyasası yaşattırabileceğini söyledi.
REKLAMI KAPAT X