Silvergate, kripto mevduatlarındaki düşüş sonrası çalışanlarını işten çıkarıyor

Okuma Süresi: 2 Dakika
Silvergate, kripto mevduatlarındaki düşüş sonrası çalışanlarını işten çıkarıyor
Doviz.com
05.01.2023 16:28

Silvergate Capital Corp, perşembe günü dördüncü çeyrekte kripto mevduatlarda keskin bir düşüş olduğunu bu sebeple çalışanlarının %40'ını işten çıkaracağını duyurdu. 

2022'de değerinin yaklaşık %88'ini kaybeden şirketin hisseleri bu gelişmenin ardından piyasa öncesi işlemlerde %40'a yakın düşüş gösterdi.

Şirketten yapılan açıklamada, dijital varlık müşterilerinden gelen toplam mevduatın 30 Eylül 2022'deki 11,9 milyar dolara kıyasla Aralık 2022 sonunda 3,8 milyar dolara gerilediği de aktarıldı.

Şirket ayrıca likiditeyi korumak için dördüncü çeyrekte 718 milyon dolar zararla 5,2 milyar dolarlık borç senedi sattığını açıkladı.

Artan faiz oranlarının ekonomik gerileme endişelerini şiddetlendirmesiyle geçen yıl kripto sektöründen bir trilyon dolardan fazla kayıp yaşanırken, çöküş kripto hedge fonu Three Arrows Capital ve kripto firması Celsius gibi önemli endüstri oyuncularının da iflasına yol açtı.

2020 ve 2021'deki hızlı büyümenin ardından açık ara en popüler dijital para birimi olan Bitcoin ise geçen yıl geniş çaplı düşüşler yaşadıktan sonra küresel kripto endüstrisine ağır bir baskı yarattı.

Sektöre en büyük darbe ise kripto borsası FTX'in kasım ayında iflas koruması için başvuruda bulunmasının ardından geldi. 

FTX'in hızlı düşüşü, kripto firmalarının fonları nasıl tuttuğu ve iş operasyonlarını nasıl yürüttüğü konusunda sıkı bir düzenleyici incelemenin başlamasına yol açmıştı.

Hükümet yetkilileri büyük ölçüde düzenlenmemiş kripto endüstrisi için yeni kurallar oluşturmak için çalışmalara başlarken, Silvergate de FTX'in iflasından sonra düzenleyici incelemelere tabi tutuldu.

1988 yılında kurulan Silvergate ise 2013 yılında kripto sektörüne giriş yapmıştı. California merkezli bankanın müşterileri arasında ise Coinbase ve Kraken gibi büyük borsalar yer alıyordu.

REKLAMI KAPAT X