Borsada lira bazlı yeni rekor

Okuma Süresi: 2 Dakika
Borsada lira bazlı yeni rekor
Doviz.com
05.04.2024 17:17

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, haftanın son işlem gününde lira bazlı olarak tarihin en yüksek seviyesi olan 9588 puana kadar yükseldi.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları ve yabancı bankalardan Türkiye'ye yönelik gelen iyimser açıklamaların ortasında Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, lira bazlı olarak tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı.

Buna göre haftanın son işlem gününde yükseliş eğiliminde hareket eden BIST 100 endeksi, 9588 puana çıkarak lira bazlı rekorunu tazeledi. Endeks saat 17.15 itibarıyla ise yüzde 4,54 artışla 9543 puandan fiyatlandı.

Gün içinde yaşanan fiyatlamalara yön veren gelişmelerden biri, Scope Ratings analistlerinin TL cinsi varlıkların artık yabancı yatırımcılar için daha cazip hale geldiğini ve mevcut koşulların daha fazla yatırımın önünü açabileceğini söylemesi oldu.

İLGİLİ HABER Alman kredi derecelendirme kuruluşundan seçim sonrası Türkiye analizi Almanya merkezli kredi derecelendirme kuruluşu Scope Ratings, Türkiye'de yerel seçim sonuçlarını değerlendiren bir rapor yayımladı.

Hafta içinde rapor yayımlayan Goldman Sachs analistleri de benzer şekilde, mevcut politikalara devam edilmesiyle önümüzdeki haftalarda sermaye girişinin tekrar başlayacağını ve cari dengedeki hızlı düzelmenin de etkisiyle TL’nin önceki aylara göre çok daha iyi bir performans göstereceğini tahmin etmişti.

İLGİLİ HABER Goldman Sachs'tan seçim sonrası TL'ye ilişkin ilk yorum Goldman Sachs, seçim sonrası yayımladığı ilk değerlendirmesinde, Türk lirası için olumlu bir performans beklediğini ifade etti.

Öte yandan, bugün borsa yatırımcılarının takip ettiği bir diğer gelişme ise Yapı Kredi'de hisse alımına ilişkin çıkan görüşme haberleri oldu. Buna göre Bloomberg, First Abu Dhabi Bank’ın Yapı ve Kredi Bankası’ndan potansiyel hisse alımı için görüşme yaptığını bildirmiş, bu haberler üzerine Koç Holding'den de açıklama gelmişti.

Koç Holding, KAP’a yaptığı açıklamada, Abu Dabi merkezli FAB’ın Yapı Kredi ile hisse alımı görüşmeleri yürüttüğüne dair haberlere ilişkin, “Medyaya yansıyan konuyla ilgili olarak SPK Özel Durumlar Tebliği kapsamında kamuya açıklama yapılmasını gerektirecek nitelikte herhangi bir gelişme bulunmamakta olup, işbu açıklama yatırımcılarımızdan gelen sorular üzerine yapılmıştır” ifadelerini kullanmıştı.

İLGİLİ HABER Koç'tan Yapı Kredi paylarına ilişkin açıklama Koç Holding, BAE'li bankanın Yapı Kredi paylarını satın alması talebine ilişkin medyada çıkan haberlerin ardından KAP'a yaptığı açıklamada, "Medyaya yansıyan konuyla ilgili olarak Tebliğ kapsamında kamuya açıklama yapılmasını gerektirecek nitelikte herhangi bir gelişme bulunmamakta olup, işbu açıklama yatırımcılarımızdan gelen sorular üzerine yapılmıştır" denildi.
REKLAMI KAPAT X