“Çift dolar kuru oluştu, insanlar bavulla çarşıya gidiyor!”

Okuma Süresi: 1 Dakika
“Çift dolar kuru oluştu, insanlar bavulla çarşıya gidiyor!”
Doviz.com
19.04.2023 14:25

Ekonomist Özgür Demirtaş, dolar/TL'nin serbest bırakıldığında 24-25 seviyesine kadar çıkabileceği uyarısında bulunarak, "Çift dolar kuru oluştu. İnsanlar bavulla çarşıya gidiyor" dedi.

Merkez Bankası'nın döviz talebini kısmak için bankacılık sektörünü sıkıştırmasıyla sektörde döviz alış ve satışı arasındaki makas 80 kuruşa, hatta 1 liraya kadar yükseldi.

Serbest piyasadaki dövize artan talep ise dolar/TL'nin Kapalı Çarşı'da 20,42 seviyesine kadar çıkmasına neden oldu.

Konuyla ilgili paylaşım yapan Özgür Demirtaş, "Arkadaşlar herkesi dün geceki gülmelerden sonra artık ciddiyete davet ediyorum: Serbest piyasa ve bankalarda oluşan çift dolar kuru sağlıklı değil. Bu konunun çözülmesi lazım. Bankalarda dolar kuru 19,39 dan, Kapalı Çarşı'da 20,09 dan bozuluyor. İnsanlar bavulla çarşıya gidiyor!" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Özgür Demirtaş - Twitter

"Yanlış ekonomi politikasından dönün"

Demirtaş, bugün paylaştığı bir diğer paylaşımında ise, "Dış ticaret açığı rekor negatif, cari açık rekor negatif, özelleştirecek mal yok kadar az, doğrudan yabancı yatırımı yok ve hükümet doları zorla baskılamaya çalışıyor. Bu method ÇALIŞMAZ. Serbest bırakıldığı anda dolar 24-25’lere fırlar. Bu yanlış ekonomi politikasından dönün" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Özgür Demirtaş - Twitter

Tıklayın: Ekonomistler döviz kurunun adil değeri için ne söylüyor?

REKLAMI KAPAT X