ING, dolarda yükselişin devam etmesini bekliyor

Okuma Süresi: 1 Dakika
ING, dolarda yükselişin devam etmesini bekliyor
Doviz.com
16.10.2024 15:18

ING analisti Francesco Pesole, küresel piyasalarda iki ayın zirvesine yakın fiyatlanan doların daha da yükselebileceğini öngördü.

Dolar, ABD'de faiz indirimlerinin kademeli gerçekleştirileceği beklentilerinin desteğiyle küresel çapta iki ayın zirvesine yakın fiyatlanıyor.

ING analisti Francesco Pesole ise yaklaşan ABD başkanlık seçimlerinin doları daha da yükseltebileceğini belirtiyor.

Buna göre Pesole, Donald Trump’ın zaferi durumunda, gümrük vergilerinin artırılması riskinin bu beklentide etkili olduğunu söylüyor.

İLGİLİ HABER Trump, yüksek tarifeleri doların rezerv para statüsünü korumak için kullanacak Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump, yüksek tarifelerin şirketleri ABD'de üretim yapmaya teşvik edeceğini belirterek, tarifeleri doların rezerv para statüsünü korumak için kullanacağını duyurdu.

Fed yetkililerinden temkinli olunması çağrısı

CME FedWatch’a göre piyasalar da Fed'in gelecek ay yüzde 96 olasılıkla 25 baz puan büyüklüğünde faiz indirimine gideceğini fiyatlıyor.

Piyasa fiyatlandırması bu yıl toplamda 50 baz puanlık gevşemeyi hala güçlü bir şekilde desteklerken Fed yetkililerinden ise daha az güvercin mesajlar geliyor.

Buna göre Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, bu yıl için sadece 25 baz puanlık bir faiz indirimi gerçekleşebileceğini bildirdi.

Dolarda son durum

Bu gelişmelerin ortasında euro, dolar karşısında 2 Ağustos'tan bu yana en düşük seviyesinin hemen üzerinde 1,0898 puandan fiyatlandı.

20 Ağustos'tan bu yana ilk kez 1,30'un altını test eden sterlin ise yüzde 0,30 değer kaybederek 1,3034 puandan işlem gördü.

Dolar/TL ise dün günü yüzde 0,2 azalışla 34,20'den tamamlamasının ardından yeni günde 34,20 TL'den işlem görmeye devam etti.

İLGİLİ HABER Morgan Stanley’den 2025 sonuna ilişkin dolar/TL tahmini Türk bankacılık hisselerinde daha cazip bir giriş seviyesi beklentisi içinde olduklarını belirten Morgan Stanley ekonomistleri, dolar/TL'de 2025 sonuna ilişkin tahminlerini açıkladı.
REKLAMI KAPAT X