Motorinin ardından benzine de zam geldi: Yeni zam kapıda

Okuma Süresi: 2 Dakika
Motorinin ardından benzine de zam geldi: Yeni zam kapıda
Doviz.com
11.10.2024 09:09

Motorine gelen son zammın ardından bugün erken saatlerde benzin fiyatlarında da artışa gidildi. Benzindeki son zammın ardından yarından itibaren geçerli olacak şekilde benzinde yeni bir zam beklendiği bildirildi.

Jeopolitik gerilimin bölge geneline yayılacağına yönelik endişelerle yükselen brent petrolün ardından akaryakıt fiyatlarında da hareketlilik hızlandı.

Buna göre son olarak dün motorine 0,77 TL zam yapılmıştı.

Motorin zammının ardından bugün erken saatlerde (00.01) ise benzine 0,76 TL zam yapıldı. Yapılan zam pompa fiyatlarına da yansıtıldı.

Motorin ve LPG fiyatlarında ise herhangi bir değişiklik olmadı.

Böylelikle motorin fiyatları yeniden benzin fiyatlarının altında kalmış oldu.

Benzinde yeni zam beklentisi

Öte yandan bugün gelen zammın ardından benzine yarından itibaren geçerli olacak şekilde 0,95 TL'lik bir zam daha gelmesinin beklendiği bildirildi.

Benzindeki son zam beklentisi öncesinde güncel pompa fiyatlarına göre;

İstanbul'da motorinin litre fiyatı 43,52 liradan,

Benzinin litre fiyatı 43,69 liradan,

LPG'nin litre fiyatı ise 25,13 liradan satılmaya başlandı.

Dağıtım şirketi bazlı akaryakıt fiyatları ise şöyle oldu:

Akaryakıt fiyatları nasıl hesaplanıyor?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunuyor.

Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken ise Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.

İLGİLİ HABER Elon Musk, direksiyon ve pedalsız robotaksiyi tanıttı Tesla CEO'su Elon Musk, 2026'da üretime başlayacak olan direksiyon ve pedalsız "Cybercab" modelini tanıttı.
REKLAMI KAPAT X