"Bankalar emekli promosyonlarında kesenin ağzını açmalı"

Okuma Süresi: 2 Dakika
Doviz.com
28.03.2023 12:53

TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün, en düşük emekli aylığının 7 bin 500 TL'ye yükseltilmesinden sonra bankaların promosyon tutarlarında kesenin ağzını açması gerektiğini söyledi.

Geçtiğimiz hafta en düşük emekli aylığının 7 bin 500 liraya yükseltildiğinin açıklanmasının ardından, yasal düzenleme bu hafta itibarıyla Meclis'ten geçti.

Kararın Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesi beklenirken; yaklaşık 8,8 milyon emekliyi etkileyen karar sonrasında, emeklilerin bankalardan aldığı promosyon miktarının da güncellenmesi bekleniyor.

İlerleyen günlerde artış bekleniyor

Mevcut koşullarda emeklilere üç yıllığına 4 bin 500 ila 10 bin lira arasında değişen miktarlarda promosyon ödemesi yapan bankalar, emeklileri kendi müşterileri yapabilmek için çeşitli avantajlar da sunuyor. Ancak emekliler maaşlarına gerçekleşen zam sonrasında promosyon tutarlarında da artış bekliyor.

Buna göre, EYT düzenlemesiyle emekli olanlara kredi imkanları sunan bankaların, emekli aylıklarındaki artışa paralel olarak ilerleyen günlerde promosyon tutarlarını artırması bekleniyor.

"Bankalar emekli promosyonlarında kesenin ağzını açmalı"

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün ise emeklilerin banka promosyonu hakkından yararlanmaları için 10 yıl mücadele yürüttüklerini belirterek, bunun sonucu olarak emeklilere 2015'ten itibaren banka promosyonu verildiğini söyledi.

En düşük emekli aylığının 7 bin 500 liraya yükseltilmesiyle banka promosyon miktarlarının da artırılması gerektiğini ifade eden Ergün, "Yeni rakamla en düşük emekli aylığı Aralık 2022'ye göre yaklaşık yüzde 114 artırılmış olacak. Bankalar kesenin ağzını açmalı, promosyon da bu oranda artırılmalı. Kamu bankaları da bu rekabette geride kalmamalı." dedi.

REKLAMI KAPAT X