Emlak vergisinde ilk taksit ödemeleri yarın sona eriyor

Okuma Süresi: 1 Dakika
Emlak vergisinde ilk taksit ödemeleri yarın sona eriyor
Doviz.com
30.05.2024 09:55

Emlak vergisi birinci taksit ödemeleri yarın sona erecek. Ödemesini yarına kadar gerçekleştirmeyenler ise gecikme zammıyla ödeme yapmak zorunda kalacak.

Türkiye'de bina, arsa ve iş yeri gibi gayrimenkulleri bulunanlar bu vergiyi ödemekle yükümlü.

Buna göre geçen yıldan daha önce gayrimenkul satın alanların bu yıl vergisini ödemesi gerekiyor. Bu yıl satın alınan mülkün ise ilk emlak vergisi ödemesi 2025'te başlıyor.

Emlak vergisi taksitleri hem nakit hem de kredi kartı ile ödenebiliyor. Ödeme kanalları ise çeşitlilik gösteriyor.

Gayrimenkulün bağlı bulunduğu belediyelerden, belediyelerin internet sitelerinden ya da e-Devlet'ten ödemeler yapılabiliyor.

Vergiden muafiyeti bulunanlar

Brüt 200 metrekareyi geçmeyen tek konut sahibi emekliler ile emekli dul ve yetim aylığı alanlar emlak vergisi ödemiyor. Engelliler, gaziler ve hiçbir geliri olmadığını belgeleyenler de bu vergiden muaf durumda.

Yeminli Mali Müşavir Abdullah Tolu, Emlak Vergisi Kanunu'na göre genellikle kamu kurum ve kuruluşlarına ait binaların, vakıf, dernek ve sendikalara ait binaların, yabancı elçilik binalarının bu vergiden muafiyeti bulunduğunu söyledi.

Tolu, verginin ödenmemesi durumunda gecikme zammı uygulandığını belirterek, "1 Haziran'dan itibaren verginin ilk taksitini ödemeyenlere aylık yüzde 4,5 oranında gecikme zammı uygulanacak" dedi.

İLGİLİ HABER Emlak vergisinde kimler ödemeden muaf tutuluyor? Yılda iki defa ödenen emlak vergisi ödemelerinin ilk taksit döneminin sonuna gelindi. Buna göre 31 Mayıs'a kadar ödeme yapmayan ev sahipleri gecikme faizi ile karşı karşıya kalacak. Peki, emlak vergisi nasıl ödenir, kimler emlak vergisinden muaf tutulur? İşte detaylar..
İLGİLİ HABER Emlak Konut'tan düşük faizli yeni konut kampanyası Emlak Konut Genel Müdürü Cengiz Erdem, ev almak isteyen vatandaşlar için yüzde 1,29 faizle 4 farklı ödeme koşullu yeni bir kampanya başlattıklarını duyurdu.
REKLAMI KAPAT X