Fransız banka Societe Generale, TCMB’ye ilişkin faiz beklentisini açıkladı

Okuma Süresi: 1 Dakika
Fransız banka Societe Generale, TCMB’ye ilişkin faiz beklentisini açıkladı
Doviz.com
20.11.2023 15:48

Societe Generale analistleri bu hafta Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın 250 baz puan artışla politika faizini yüzde 37,50 seviyesine çıkaracağını öngördü.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) yaklaşan faiz kararı öncesinde yabancı kurumlar da tahminlerini açıklamaya başladı.

Buna göre Societe Generale (SocGen) analistleri TCMB'nin kasım toplantısında politika faizini 250 baz puan artışla yüzde 37,50 seviyesine çıkaracağını tahmin etti. SocGen  analistleri aralık ayında da benzer bir hamle ile politika faizinin yıl sonunda yüzde 40'a çıkarılacağını öngördü.

Böylelikle bankanın tahminleri yurt içindeki piyasa katılımcılarının tahminiyle aynı yönde gerçekleşti.

İLGİLİ HABER Faiz kararına yönelik ilk beklenti anketi sonuçlandı: Ekonomistler ne söyledi? Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın bu ayki toplantısına ilişkin beklentiler belli oldu. İşte ekonomistlerin kasım ayı faiz kararına ilişkin tahminleri..

Öte yandan TCMB, bundan önceki üç toplantıda da şahin hamleler yapmış ve son olarak faizi 500 baz puan artışla yüzde 35 seviyesine çıkarmıştı.

İLGİLİ HABER Merkez Bankası ekim ayına ilişkin faiz kararını açıkladı! Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Hafize Gaye Erkan başkanlığında sıkılaşma adımlarının beşincisini atarak ekim ayında faiz artırım döngüsünü sürdürme kararı aldı.
REKLAMI KAPAT X