Goldman Sachs ve JP Morgan'dan Türkiye için şaşırtıcı faiz tahmini 

Okuma Süresi: 1 Dakika
Goldman Sachs ve JP Morgan'dan Türkiye için şaşırtıcı faiz tahmini 
Doviz.com
01.02.2023 12:50

Goldman Sachs ve JP Morgan stratejistleri, Türkiye'de politika faizinin seçimlerin ardından yükseltileceğini düşündüklerini belirterek, üçüncü çeyrek faiz oranları için tahminlerinin yüzde 30 olduğunu açıkladı.

Türkiye'de bu yıl gerçekleştirilecek seçimler bütün dünya tarafından yakından takip edilip 2023'ün küresel bazdaki en önemli olayları arasında gösterilirken; Wall Street'in büyük bankaları, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB)'nin seçimden sonra nasıl bir politika yürütebileceğine dair tahminlerini paylaştı.

Morgan Stanley ve ING, Merkez Bankası'ndan bu yıl faiz artırımı beklemezken, iki bankanın tahmini de politika faizinin yıl sonunda yüzde 9 seviyesinde sabit kalacağı yönünde oldu. 

Goldman Sachs ve JP Morgan ise faizlerin üçüncü çeyrekte yüzde 30'a çıkarılmasını beklediğini açıkladı. Bir diğer büyük banka Barclays ise politika faizinin yüzde 25'e yükseltilebileceğini öngördüğünü bildirdi. 

Haberde görüşlerine yer verilen HSBC ekonomisti Melis Metiner ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimleri kazanması durumunda ortodoks ekonomi politikalarına dönüşünün pek olası olmadığını belirterek, Millet İttifakı'nın seçimleri kazanması durumunda ekonomideki belirsizliğin süreceğini ancak alışılan ekonomi politikalarına dönüşün daha olası olabileceğini ifade etti. 

REKLAMI KAPAT X