El Salvador'dan kripto milyonerlerine yönelik vize programı

Okuma Süresi: 1 Dakika
El Salvador'dan kripto milyonerlerine yönelik vize programı
Doviz.com
08.12.2023 17:13

El Salvador, ülkeye finansman çekmek için kripto milyonerlerini hedefine aldı. Bu kapsamda kripto milyonerlerine yönelik yeni bir vize programı başlatıldı.

El Salvador yılda bin kişiyle sınırlı olan “Özgürlük Vizesi Programı“nı başlattı.

Latin Amerika ülkesi bu kapsamda her yıl gelen başvurular arasından seçilecek bin kişiye bu program bünyesinde vize ve vatandaşlık vereceğini duyurdu.

Resmi web sitesinde yayınlanan detaylara göre El Salvador, başvuru sahiplerinin en az 1 milyon dolar değerinde Bitcoin (BTC) veya Tether (USDT) yatırımı olması gerektiğine yönelik bir şart koşarken bunun dışında belirtilen başka bir başvuru şartlı olmadı.

Başvuruları açılan program için ise 999 dolarlık bir ödeme yapmak gerekiyor. Bu tutar da benzer şekilde BTC veya USDT şeklinde ödenebiliyor.

Bu vize programı ise varlıklı insanların ülke tahvillerine veya mülkelerine belirli bir yatırım yapmaları durumunda oturma izni alabildikleri “Golden VISA'ya (Altın Vize) benzerlikleriyle dikkat çekiyor.

İLGİLİ HABER Altın pasaport hakkında az bilinenler: Yatırımla vatandaşlık veren ülkeler Türkiye’de de uygulanmakta olan yatırımla vatandaşlık alma konusunda olumlu ve olumsuz görüşler artmaya devam ediyor. İşte Türkiye ve dünyadaki altın pasaport uygulamaları ve bunlara yönelik eleştiriler...

Ancak, ikamet için Bitcoin veya Tether yatırımlarını şart koşmak, tarihte bir ilk olarak kayıtlarda kendisine yer buluyor. Öte yandan El Salvador, Eylül 2021’de de Bitcoin’i yasal olarak tanıyan ilk ülke olmuştu.

Ülke o zamandan bu yana Bitcoin yatırımlarına devam etmiş ve geçtiğimiz günlerde El Salvador Devlet Başkanı Bukele, "Bitcoin yatırımlarımız karda. Yatırımımızın yüzde 100'ünü geri almakla kalmayıp 3 milyon 620 bin dolar kara geçtik" ifadelerini kullanmıştı.

İLGİLİ HABER El Salvador, Bitcoin yatırımıyla kâra geçti Kripto paraları ilk resmi para birimi yapan Latin Amerika ülkesi El Salvador, Bitcoin’in 42 bin doları aşmasının ardından zararlarını silerek kâra geçti.
REKLAMI KAPAT X