Mazars, Binance ve diğer kripto müşterilerine yönelik faaliyetlerini durdurdu

Okuma Süresi: 1 Dakika
Mazars, Binance ve diğer kripto müşterilerine yönelik faaliyetlerini durdurdu
Doviz.com
16.12.2022 15:13

Haber kaynağı Coindesk'in cuma günü bildirdiğine göre, kripto para borsası Binance ile çalışan denetim firması Mazars, kripto sektöründeki müşterilerine e-posta göndererek, tüm çalışmalarını durdurduğunu açıkladı.

Bir Binance sözcüsü konuyla ilgili Coindesk'e, "Mazars; Crypto.com ve KuCoin de dahil olmak üzere küresel olarak tüm kripto müşterileriyle çalışmalarını geçici olarak duraklatacaklarını belirtti. Ne yazık ki bu, şu an için Mazars ile çalışamayacağımız anlamına geliyor." dedi.

Mazars, bu ayın başlarında Binance'in Bitcoin varlıkları için sunduğu rezerv kanıt sistemi üzerinde kontroller gerçekleştirmiş ve Bitcoin rezervlerinin eksik teminatlandırıldığını tespit etmişti.

Denetim firması Mazars, 7 Aralık'ta yayınlanan kontrol raporunu içeren web sayfasını ise faaliyetlerine son vermesinin ardından sildi.

Mazars ve Binance yetkilileri ise yorum taleplerine yanıt vermedi.

Mazars'ın faaliyetlerini duraklatması ise, FTX borsasının iflasının ardından bu tür platformların kullanıcı fonlarını nasıl tuttuğuna dair yoğun bir incelemenin başlamasından sonra geldi.

Ayrıca Mazars’ın bu son hamlesi, Binance CEO'su Changpeng Zhao'nun "en büyük beş çıkış arasında bile değildi" dediği yatırımcıların gerçekleştirdiği son yüklü çıkışların ardından geldi.

Binance ayrıca, geleneksel bankacılık sistemindeki gecikmeleri gerekçe göstererek pazartesi günü USDC çekme işlemlerini bir süreliğine durdurmuştu.

REKLAMI KAPAT X