Benzin ve motorinin ardından otogaza da zam geliyor

Okuma Süresi: 1 Dakika
Benzin ve motorinin ardından otogaza da zam geliyor
Doviz.com
21.03.2024 12:02

Benzin ve motorine gelen zamların ardından yarından itibaren otogaza (LPG) zam gelmesinin beklendiği bildirildi.

Brent petrol ve dolar kurundaki artış, akaryakıt fiyatlarındaki hareketliliği de artırıyor.

Buna göre son olarak gece saatlerinden itibaren geçerli olacak şekilde motorinin litre fiyatına 1,12 TL, benzinin litre fiyatına ise 1,36 TL zam yapıldı. 

Son zamların ardından İstanbul Avrupa yakasında motorinin litre fiyatı 43,44 TL’ye, benzinin litre fiyatı ise 42,98 TL’ye çıktı. (İl, ilçe ve dağıtım şirketi bazlı güncel fiyatlar akaryakıt sekmemizde listeleniyor.)

İLGİLİ HABER Akaryakıta 5 gün aranın ardından ikinci zam geldi Brent petrolün beş ayın en yüksek seviyesine çıkması ve dolar kurundaki artışın devam etmesi sonrasında benzin ve motorine 5 gün aranın ardından ikinci kez zam geldi.

Otogaza da zam gelmesi bekleniyor

Benzin ve motorin zammının ardından ise sektör temsilcilerinin aktardığına göre 22 Mart 2024 tarihinden itibaren (00.01) LPG grubunda 0,48 TL fiyat artışı bekleniyor. 

LPG fiyatları nasıl hesaplanıyor?

Ülkemizde LPG ürün fiyatlaması Sonatrach piyasa fiyatları takip edilerek yapılmaktadır. Ürün fiyatı, toptancı marjı ile dağıtıcı ve bayii marjı, vergi öncesi LPG fiyatının ana bileşenlerini oluşturmaktadır. Özel Tüketim Vergisi ve Katma Değer Vergisi ilave edildiğinde nihai LPG fiyatına ulaşılmaktadır.

İLGİLİ HABER Türkiye'de otomobillerin aylık masrafı ne kadar? Artan maliyetler son zamanlarda otomobil almanın yanı sıra mevcut otomobilleri kullanmayı da zorlaştırdı. Peki, Türkiye'nin en çok satan araçlarının otomobil sahiplerine aylık ve yıllık maliyetleri ne kadar oldu? İşte detaylar...
REKLAMI KAPAT X